Gezonde & warme maaltijd

Bij Kaluna vinden we het belangrijk dat de kinderen zich in een speelse en leuke omgeving kunnen ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat er samen activiteiten worden gedaan en nieuwe dingen worden ontdekt. Zo eten wij dagelijks gezamenlijk een gezonde en lekkere warme maaltijd.

De maaltijden verzorgen wij in samenwerking met Eetgemak, een professionele en ervaren organisatie die voor inmiddels meer dan 250 kinderopvanglocaties in Nederland warme maaltijden verzorgt.

De maaltijden worden gemaakt in samenspraak met diëtisten en zijn afgestemd op de richtlijnen ‘gezonde voeding’ van het Voedingscentrum. Dit betekent ook dat alle ingrediënten afgestemd zijn op wat gezond én lekker is voor kinderen. De maaltijden bevatten veel producten van het seizoen en er wordt ook zoveel mogelijk gewerkt met lokale leveranciers van verse ingrediënten.

Naast de reguliere maaltijden bieden zij ook dieetmaaltijden voor kindjes met bijvoorbeeld een lactose- of glutenintolerantie. Ook worden er regelmatig vegetarische maaltijden gegeten.

Voor meer informatie over de warme maaltijden kunt u ons altijd bellen of mailen.

Tevens hebben meerdere pedagogisch medewerksters de cursus “coach gezonde voeding” gevolgd. De bedoeling is dat uiteindelijk elke pedagogisch medewerkster deze cursus doorloopt.

Zo bieden wij de kinderen al gezondere alternatieven aan voor de ” tussendoortjes ” bijvoorbeeld een luchtige cracker met zuivelspread light, rauwkost, fruitwater enz.

Zo zijn er tal van mogelijkheden om gezondere maar wel smakelijke tussendoortjes aan te bieden.

Scandinavische visie

De Scandinavische visie op kinderopvang trekt ons heel erg aan, in deze visie draait veel om het buitengebeuren ook als de weersomstandigheden wat minder mooi zijn. Wat hier uiteraard wel uit voort kan komen is dat de kleding van de kinderen vies kan worden, maar ook dit hoort bij het kind mogen zijn.

Mentorschap

Aan ieder kind wordt een mentor toegewezen. De mentor is een pedagogisch medewerkster die werkt op de groep van het kind. De mentor bespreekt periodiek de ontwikkeling van het kind met de ouders/verzorgers.

Nieuwsgierig? Vraag nu een rondleiding aan of schrijf uw (verwachte) kind direct in