Visie

De Scandinavische visie op kinderopvang trekt ons heel erg aan, in deze visie draait veel om het buitengebeuren ook als de weersomstandigheden wat minder mooi zijn. Wat hier uiteraard wel uit voort kan komen is dat de kleding van de kinderen vies kan worden, maar ook dit hoort bij het kind mogen zijn. Ons advies derhalve om de kinderen geen kleding aan te trekken welk niet tegen een stootje kan of niet vies mag worden.

De kinderen zullen dagelijks een activiteit buiten hebben. Bij mooi weer zal dit voornamelijk buitenspelen zijn of in het nabijgelegen park op ontdekking

Wij willen laten zien dat er ook in een stedelijke omgeving goede mogelijkheden zijn voor natuurbeleving. Met een fraai park om de hoek zal dit ook tot de mogelijkheden behoren

Maar ook bij minder weer even naar buiten. Warm aangekleed fijn door de sneeuw stappen of even met de pedagogisch medewerksters met z’n allen in de speciale wandelwagen of electrische kar boodschappen doen.

Het nuttigen van een warme, gezonde en lekkere maaltijd tussen de middag, past in deze visie. Alle kinderen die mee eten zullen  met de pedagogisch medewerksters aan tafel de maaltijd gebruiken. De kinderen die nog niet warm mee eten, en op dat moment niet slapen, worden uiteraard ook hierbij betrokkken.

Spelenderwijs leren de kinderen ook allerlei smaken kennen en zien eten doet eten! Huiselijk- en gezelligheid staan bij ons voorop.

Gezonde & warme maaltijd

Bij Kaluna vinden we het belangrijk dat de kinderen zich in een speelse en leuke omgeving kunnen ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat er samen activiteiten worden gedaan en nieuwe dingen worden ontdekt. Zo eten wij dagelijks gezamenlijk een gezonde en lekkere warme maaltijd.

Mentorschap

Aan ieder kind wordt een mentor toegewezen. De mentor is een pedagogisch medewerkster die werkt op de groep van het kind. De mentor bespreekt periodiek de ontwikkeling van het kind met de ouders/verzorgers.

Nieuwsgierig? Vraag nu een rondleiding aan of schrijf uw (verwachte) kind direct in