Kinderdagverblijf Alphen aan den Rijn

Wij zijn een kleinschalig kinderdagverblijf met 3 verticale groepen (0-4 jaar) en 34 kindplaatsen.

Mocht u interesse hebben in een plaatsing op ons dagverblijf neem dan contact met ons op voor een rondleiding en tevens plaatsingsgesprek.

Kdv Kaluna werkt met de uit Scandinavie afkomstige visie, waarbij het gezin en de huiselijkheid centraal staan. Deze visie betekent in de praktijk ook, dat wij elke dag met de kinderen naar buiten gaan voor een frisse neus. Dit kan zijn door buiten op het plein te spelen, het maken van een wandeling of door fijn te gaan spelen in het park.

Ook geven wij ieder kind de ruimte om zich te ontwikkelen in zijn eigen tempo. Maar bovenal bieden wij het kind de gelegenheid om fijn te spelen in een prettige omgeving.

Voor de kinderen die mee eten is er een warme maaltijd tussen de middag. Deze wordt gezamenlijk met de pedagogisch medewerk(st)ers aan tafel genuttigd, dit ook weer om de huiselijkheid zoveel mogelijk te evenaren. Met de kleinsten onder ons (baby’s) wordt rekening gehouden. Ook met kinderen die een voedselallergie hebben. Uiteraard dient dit van te voren schriftelijk aan ons te worden gemeld. Alleen kinderen met een pinda- en/of notenallergie kunnen wij geen maaltijd aanbieden. In overleg met de ouders zal er naar een alternatief worden gezocht zodat ook dit kind gezellig aan de maaltijd zal kunnen deelnemen. Tevens houden wij rekening met de maaltijden vanwege een geloofsovertuiging.  Ook voor andere specifieke voedingswensen zullen wij, in overleg met de ouders, proberen een oplossing te vinden.

Wij  zorgen voor kwalitatief goede, verantwoorde en professionele opvang.

Onze voordelen

Wij werken met de uit Scandinavie afkomstige visie, waarbij het gezin en de huiselijkheid centraal staan. Deze visie betekent in de praktijk ook, dat wij elke dag proberen met de kinderen naar buiten te gaan voor een frisse neus. Dit kan zijn door het maken van een wandeling, spelen in het park, een boodschapje doen of lekker spelen op het buitenterrein.

Het nuttigen van een warme, gezonde en lekkere maaltijd past bij deze visie. Verder worden alle tussendoortjes, fruit, melk etc. door ons verzorgd.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van flexibele opvang. Dit kan onder andere zijn:
* Flexibele dagopvang, vast aantal dagen in de week, dagen kunnen varieren.
* Halve (verlengde) dagopvang, vast aantal dagdelen in de week, ook deze dagdelen kunnen varieren.
* Opvangmogelijkheid om de week.
Heeft u andere wensen voor flexibele opvang dan kijken wij of wij dit kunnen aanbieden.

Ons uurtarief 2015 is € 6,45 all-inclusive. Voor dit bedrag heeft u reguliere of flexibele opvang voor uw kind. U hoeft niets mee te geven, wij verzorgen de luiers, eten, tussendoortjes, mandjes, flesjes, slaapzakjes etc.
Nieuwsgierig? Vraag nu een rondleiding aan of schrijf uw (verwachte) kind direct in

GGD rapport 2019

Het nieuwe GGD inspectierapport is binnen. U vindt deze onder het kopje kinderdagverblijf. Als [...]