Reviews over Kinderdagdagverblijf Kaluna

Kenden we Kaluna maar eerder!

Onze zoon gaat vanaf zijn 1e verjaardag naar Kaluna. Hiervoor zat hij hiervoor 6 maanden op een andere opvang waar hij ruim 4 maanden alleen maar huilde. Op Kaluna heeft hij geen dag gehuild! Wat een fijne, rustige, veilige plek met een goed zicht op de behoeften en ontwikkeling van jonge kinderen. Wisten we dat maar eerder! Onze zoon is nu 3 jaar en gaat nog steeds elke keer met veel plezier naar Kaluna. Hij heeft nu ook een vast groepje vriendjes waar hij thuis steeds over vertelt. In de lockdowns heeft hij de kindjes en juffen erg gemist!

Jet

De leukste kinderopvang!

Toen wij naar Alphen aan den Rijn verhuisden was onze zoon drie jaar oud en moesten we op zoek naar een nieuw kinderdagverblijf. Na de eerste kennismaking waren wij al overtuigd. Wat een mooie opvang, gezellige groepen en leuke leidsters! Een enorm verschil met het kinderdagverblijf waar hij hiervoor een jaar heeft gezeten. Toen hij naar de basisschool ging, werd onze dochter geboren. Wat leek het mij moeilijk om zo’n klein kindje al naar de opvang te brengen. Maar vol vertrouwen heb ik haar langzaamaan laten wennen en ging ze al snel (op haar manier) mee met de groep. Inmiddels is zij 2,5 jaar oud en is elke keer weer blij als ze naar Kaluna mag. Ze geniet er elke keer zo van! Heerlijk spelen met haar vrienden, vriendinnen en leidsters.
Van baby tot kleuter, de leidsters nemen de aandacht voor de kinderen. Denken altijd mee als er iets is. We worden op de hoogte gehouden als er iets speelt en evaluaties van de kinderen worden regelmatig gedaan. Er wordt echt naar de kinderen gekeken en op de individuele behoeften ingespeeld. Elke dag weer genieten als we foto’s ontvangen en de heerlijke en gezonde (warme) middagmaaltijden langs zien komen. Regelmatig gaan de leidsters met de kinderen op stap. Lekker naar de speeltuin, ijsje halen in het winkelcentrum of naar de koeien en paarden kijken. Er worden zelfs uitjes georganiseerd naar Avi Fauna of naar voorstellingen. Ook worden er vaak feestjes georganiseerd: Sinterklaas komt elk jaar, voorstellingen worden gegeven, uitgebreide verjaardagsfeestjes van de kinderen en natuurlijk het jaarlijkse verjaardagsfeest van Kaluna!
Enige minpunt (met een enorme knipoog) is dat er geen naschoolse opvang wordt gedaan. Mochten jullie dit ooit gaan beginnen, dan meld ik bij dezen alvast twee dolenthousiaste kinderen aan 🙂
Ga zo door!

Jorien Duplessy-Impelmans

Kleinschalige, betrouwbare en prettige kinderopvang

Sinds december 2019 gaat onze dochter naar KDV Kaluna. Onze eerste indruk van het kinderdagverblijf was direct goed.
Het contact met de medewerkers verloopt ook vanaf begin af aan prettig.
Het is fijn dat de kinderopvang op de begane grond is en dat er een fijne buitenspeelruimte is. Ook zijn er leuke uitstapjes naar de waterpompen, speeltuinen en de boerderij. Daarnaast vinden wij het fijn dat de kinderen tussen de middag een warme maaltijd krijgen.
Je wordt als ouders goed op de hoogte gehouden hoe het met je kind gegaan is en of er bijzonderheden zijn.
Ook tijdens de sluiting a.g.v. het coronavirus, heeft het kinderdagverblijf zich maximaal ingespannen om de ouders op de hoogte te houden.
Onze dochter gaat met heel veel plezier naar Kaluna. Ga vooral door met hoe jullie werken. Compliment aan Phuong en Irene en alle leidsters.

Nicole en Ron Zijderveld

Het kdv waar ieder kind echt wordt gezien

Onze dochter gaat al jaren met plezier naar Kaluna. Voor mij is het het allerbelangrijkste dat ik haar in vertrouwde handen achter laat. Het is immers geen pakje boter waar we het over hebben. Ook voor advies kan ik altijd terecht bij alle leidsters. De sfeer is gemoedelijk, de ruimtes schoon en optimaal ingericht om de kinderen te laten spelen en genoeg faciliteiten in de omgeving (park, winkelcentrum) waar, zeker in de zomer, optimaal gebruik van wordt gemaakt door bijvoorbeeld te gaan picknicken of in de speeltuin te gaan spelen. Kaluna is voor mij een fijne plek waar kinderen zichzelf mogen zijn en op de juiste manier worden gestimuleerd zich verder te ontwikkelen.

Pluspunten: Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Deskundigheid, Persoonlijke aandacht voor ouders en kind., Warm eten tussen de middag., Uitgaande van de kinderen zelf.

Lindsey

Gezellig en goed dag verblijf

Mijn dochter heeft er op gezeten en nu mijn zoontje nog. ze gaan met plezier er heen mijn dochter gaat nu nog graag me haar broetje haalen of brengen en er is heel leuk ook altijd nog aandacht voor haar. mijn zoontje kan er goed zijn ding kwijt en ze stimuleren hem op gebieden wat hij nodig heeft en dat hebben ze echt voor ieder kind activiteiten en spelletjes wat jouw kind op dat momen nodig heeft. dus leuk actievteiten op maat van kind en een hele leuke persoonlijke aandacht voor de kinde. kort om een gezellig en goede zweer.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Madelinde

Kleinschalig met veel persoonlijke aandacht

Mijn zoontje is nu bijna 4 jaar bij Kaluna en in al die tijd heb ik alleen maar positieve ervaringen. Het is een kleinschalige opvang waardoor er veel persoonlijke aandacht is: alle kinderen kennen elkaar en de leidsters kennen alle kinderen en hun ouders. De leidsters zijn altijd bereid vragen te beantwoorden of advies te geven. De kinderen krijgen zelfs een warme maaltijd als lunch, zeer praktisch voor werkende ouders! Prima locatie met eigen speelplaats en een park aan het eind van de straat.

Pluspunten: Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, verticale groepen zodat kinderen van elkaar leren

Daniëlle

Een kdv waar ze je kind goed kennen

Lieve deskundige medewerkers waar je je kind met een gerust hart kan achterlaten. Ze hebben goede communicatie en zijn flexibel. Ze leren je kind ook echt goed kennen en weten precies wat hij nodig heeft.

Pluspunten: Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Anoniem

Een voorbeeld voor de branche!

We zijn erg tevreden en ons zoontje heeft het erg naar zijn zin. We kunnen vergelijken, want we hebben bij onze oudere kinderen bij andere organisaties gezeten. (Kaluna bestond toen nog niet). Grote pluspunten: kleinschalig, direct, leidsters zijn altijd met kinderen bezig. Echte aandacht en interesse in het kind. Het is er schoon en er is veel gevarieerd speelgoed. Meedenken wordt gewaardeerd. De kinderen worden vaak mee naar buiten genomen. Het park is heerlijk dichtbij. Geen komen en gaan van personeel. Vaste gezichten zodat je kind een persoonlijke band kan ontwikkelen. Prima plek waar je kind met plezier heengaat!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, warme maaltijden

Maurice en Rachel

Ons zoontje gaat er altijd met veel plezier naar toe en wil vaak niet eens mee naar huis

Wij zijn erg tevreden over dit kdv! Ons zoontje gaat er altijd met veel plezier naar toe en wil vaak niet eens mee naar huis. Ze geven veel persoonlijke aandacht aan het kind en werken met vaste leidsters waardoor er goede band en vertrouwen ontstaat. Je kan altijd met vragen bij ze terecht! Tussende middag eten ze warm wat ook een positief effect heeft op het kind. Ze doen erg veel met de kinderen! Ze beschikken over een eigen speelplaats en het park ligt om de hoek.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Warme maaltijden, Veel persoonlijke aandacht, Klein schalig, Flexibel

Thamara en Sander

Erg leuk, gezellig kinderdagverblijf! Voelt als thuis voor een kind

Al vanaf het eerste moment dat ons zoontje naar het kdv gaat (3 maanden oud), brengen we ‘m met een goed gevoel naar Kaluna. Hij voelt zich hier erg thuis, kan heerlijk spelen, ontwikkelen en vriendjes maken. Er wordt veel buiten gespeeld en er worden leuke dingen ondernomen. De leidsters zijn erg lief voor de kinderen, kennen ze goed en hebben altijd een persoonlijk praatje. Ze zijn ook altijd bereid om mee te denken en rekening te houden met bepaalde wensen en voorkeuren in de opvoeding. Heel erg fijn is dat er tussen de middag warm wordt gegeten, waardoor er na je werk thuis ook tijd overblijft om zelf nog van je kind te genieten, omdat een simpele boterham dan meestal volstaat. Gelukkig kunnen we dit jaar nog genieten van de leuke sfeer bij Kaluna, ik weet zeker dat ons zoontje (maar wij ook) het erg gaat missen als hij naar school gaat!

Pluspunten: Prettige sfeer, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Warm eten, Veel buitenspelen

Arjan en Marije

Huiselijk en betrokken

Mijn dochter heeft hier een hele fijne tijd gehad. De leidsters zijn zeer betrokken en nemen altijd even de tijd voor je, ook tijdens drukke momenten. Het belang van het kind staat voorop. Ze voelen goed aan wat het kind nodig heeft. Zo is mijn dochter bij binnenkomst altijd erg verlegen, hier spelen ze goed op in; afleiding, rustig benaderen en een knuffel. Ik heb mijn dochter altijd met een gerust hart achter kunnen laten. Je kind kan hier echt zichzelf zijn en is zeker niet een nummertje. Ook met adviezen zijn ze zeer kundig, er wordt altijd met je mee gedacht over de opvoeding of alle andere vragen rondom jouw kind. Daarnaast is het vooral fijn dat ze zeer flexibel zijn met de uren; wordt er warm s middags gegeten en spelen de kinderen veel buiten!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Betrokken, Warme maaltijd s middags, Vaste gezichten

Anita

Erg fijn verblijf!

We brengen ons zoontje van 1,5 al vanaf 3 maanden bij Kaluna. Hij vindt het er prachtig! Het is er een knusse, gezellige en warme sfeer waar ze een hoop lol met elkaar hebben. Ze gaan erg veel naar buiten, wat wij belangrijk vinden. Ook krijgen ze heerlijk warm te eten tussen de middag. (Echt heerlijk, we hebben als ouders een keer een proeverij gehad 🙂 Ze gaan regelmatig op pad naar het park of met de stint. Ook hebben ze een handige ouderportaal waar altijd een stukje geschreven wordt en leuke foto’s van je kind op te vinden zijn. Kortom; erg fijn verblijf!

Pluspunten: Prettige sfeer, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, – heerlijk eten!

Linda

Super fijne kleinschalig KDV

Toen ik voor het eerste binnenliep was ik gelijk verliefd! Heel veel glas waardoor alles goed zichtbaar is. Managers die ook mee werken op de groep waardoor zij precies waten wat er speelt op de groepen. Voor ons een hele goed en fijne keuze geweest om onze julia bij Kaluna te plaatsen!

Pluspunten: Prettige sfeer, Lieve leid(st)ers, Hele fijne juffies Natasja en Sherissa!

Daphne de Bruijn

Kaluna is voor ons de beste keus!!

Absoluut de beste keus geweest om onze dochter bij Kaluna onder te brengen. Ze gaat er met heel veel plezier naartoe en ze wordt goed begeleid en er zijn gewoon goede en duidelijke regels met normen en waarden. Ook is alles te bespreken als je ergens mee zit of benieuwd naar bent. Wij zijn heel tevreden.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Linda

Super kinderdagverblijf met goed personeel

Hier staat je kind centraal!!!! Al het personeel is erg professioneel en zorgt voor een fijne omgeving voor de kinderen.

Pluspunten: Prettige sfeer, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Arnold

Lekker veel buiten, heerlijk warm middag eten!

Hele fijne ervaring met Kaluna! Leuke eigenaars, super lieve ‘juffen’ en een fijne locatie. Dichtbij een groot park en veel speeltuinen op loopafstand. Hier wordt ook goed gebruik van gemaakt. Ook het hebben van een Stint (elektrische bolderwagen) is super leuk! Er worden geregeld tochtjes gemaakt naar de winkels of zelfs naar vogelpark Avifauna. Het middageten is ook super goed geregeld. Altijd een warme maaltijd, heel gezond en gevarieerd. Enige minpuntje is dat het wel erg druk is. Ik zou mijn kinderen graag 2 extra dagdelen brengen, maar daar is geen plek voor. Verder enorm aan te bevelen!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers

Valerie