Toen wij naar Alphen aan den Rijn verhuisden was onze zoon drie jaar oud en moesten we op zoek naar een nieuw kinderdagverblijf. Na de eerste kennismaking waren wij al overtuigd. Wat een mooie opvang, gezellige groepen en leuke leidsters! Een enorm verschil met het kinderdagverblijf waar hij hiervoor een jaar heeft gezeten. Toen hij naar de basisschool ging, werd onze dochter geboren. Wat leek het mij moeilijk om zo’n klein kindje al naar de opvang te brengen. Maar vol vertrouwen heb ik haar langzaamaan laten wennen en ging ze al snel (op haar manier) mee met de groep. Inmiddels is zij 2,5 jaar oud en is elke keer weer blij als ze naar Kaluna mag. Ze geniet er elke keer zo van! Heerlijk spelen met haar vrienden, vriendinnen en leidsters.
Van baby tot kleuter, de leidsters nemen de aandacht voor de kinderen. Denken altijd mee als er iets is. We worden op de hoogte gehouden als er iets speelt en evaluaties van de kinderen worden regelmatig gedaan. Er wordt echt naar de kinderen gekeken en op de individuele behoeften ingespeeld. Elke dag weer genieten als we foto’s ontvangen en de heerlijke en gezonde (warme) middagmaaltijden langs zien komen. Regelmatig gaan de leidsters met de kinderen op stap. Lekker naar de speeltuin, ijsje halen in het winkelcentrum of naar de koeien en paarden kijken. Er worden zelfs uitjes georganiseerd naar Avi Fauna of naar voorstellingen. Ook worden er vaak feestjes georganiseerd: Sinterklaas komt elk jaar, voorstellingen worden gegeven, uitgebreide verjaardagsfeestjes van de kinderen en natuurlijk het jaarlijkse verjaardagsfeest van Kaluna!
Enige minpunt (met een enorme knipoog) is dat er geen naschoolse opvang wordt gedaan. Mochten jullie dit ooit gaan beginnen, dan meld ik bij dezen alvast twee dolenthousiaste kinderen aan 🙂
Ga zo door!