Sinterklaas komt er aan!

 

Wat een leuke en spannende tijden zijn het toch altijd zo vlak voor Sinterklaas. Kaluna is al helemaal klaar voor het bezoek, we hebben alles leuk versierd en voor alle kinderen is er al door de Pieten iets door de schoorsteen gegooid. We hebben Pietenmutsen of mijters geknutseld en natuurlijk gaan we die opzetten als de Sint langs komt. We hopen dat Amerigo er ook zin in heeft want het is toch wel een beetje nat buiten. Het ruikt nu ook zo lekker binnen want we bakken natuurlijk pepernootjes!  Nog 1 nachtje slapen en dan…….

Sinterklaas komt er aan!2018-11-29T11:11:15+02:00

GGD rapport 2019

Het nieuwe GGD inspectierapport is binnen. U vindt deze onder het kopje kinderdagverblijf.

Als team zijn wij heel trots dat wij opnieuw een zeer goed rapport hebben. We werken hier het hele jaar hard voor omdat wij de zorg voor ” onze kinderen ” heel serieus nemen en alleen met het allerbeste genoegen willen nemen.

Uiteraard zullen wij op dezelfde voet verder gaan en ons blijven ontwikkelen en bijscholen, om zo ons hoge niveau te kunnen vasthouden en daardoor de beste zorg kunnen bieden.

Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar.

GGD rapport 20192020-01-03T13:59:58+02:00

Certificaat babyspecialist en Dunstan babytaal

Irene heeft de certificaten babyspecialist en Dunstan babytaal behaald. Hiermee zijn wij nog beter in staat de baby’s te begeleiden en te begrijpen. Baby’s ontwikkelen al vanaf de geboorte een taal, en door deze heel snel te herkennen en dus te kunnen handelen, zorg je voor blijere en gelukkigere baby’s.

Ook op het KDV heeft een baby behoefte aan een hechtingspersoon. Uiteraard blijven de ouders het belangrijkste in het leventje van een baby maar hoe fijn is het als het kindje zich lekker in zijn velletje voelt als papa en mama aan het werk zijn. Maar als babyspecialist ben je er niet alleen voor de baby maar ook zeker voor de ouders. Wij nemen deze rol dan ook serieus en zijn altijd bereid om, indien nodig, samen te bedenken wat het beste is voor het kind indien er dingen niet helemaal goed lopen.

In de loop van dit jaar en volgend jaar zullen alle medewerksters van Kaluna de opleiding tot babyspecialiste volgen. Op dit moment is iedereen zich al aan het scholen in het herkennen van de babytaal.

Hiermee willen wij een grote bijdrage leveren aan het welzijn van de baby’s

 

 

Certificaat babyspecialist en Dunstan babytaal2018-06-25T15:52:55+02:00

met de stint naar ballorig

Vandaag weer op pad geweest met een aantal kinderen. Dit keer voor ballorig gekozen. Flink klimmen en klauteren in het gedeelte voor de kleintjes, maar ook met een paar grotere op de trampoline gesprongen en ook nog, samen met de juf, in het grote klimrek. De kinderen deden wel even voor hoe het moest 🙂

Van al dat klimmen krijg je trek, dus vandaag i.p.v. de warme maaltijd, lekker bij ballorig gegeten. Was in ieder geval weer een super gezellige ochtend.

met de stint naar ballorig2018-05-24T12:56:37+02:00

paasbrunch

deze week geen warme maaltijd zoals we gewend zijn maar lekkere broodjes

paasbrunch2018-05-24T12:56:37+02:00

kuikentjes op kaluna

Deze week hadden wij kuikentjes te logeren op Kaluna. Samen met de juf mochten de kinderen de kuikentjes heel zachtjes aaien. We hebben de snaveltjes en pootjes bekeken en geleerd dat ze heel snel groeien onder de warme lamp. Ook zagen we dat ze veel konden eten en drinken en dat we dus goed moesten opletten of ze wel genoeg voer kregen. Ook hebben we met boekjes en plaatjes gekeken waar de kuikens en de kippen wonen en ook geleerd dat ze eitjes kunnen leggen.

Helaas moesten ze deze week weer terug naar de kinderboerderij maar hopelijk komen ze volgend jaar weer op bezoek.

kuikentjes op kaluna2018-05-24T12:56:37+02:00

Juf Cherissa met zwangerschapsverlof

 Vandaag gaat Cherissa met zwangerschapsverlof.

Er waren erg veel leuke kado’s van de ouders en de kinderen en natuurlijk was de groep mooi versierd. Voor de kinderen had de juf een blauwe ballon met een verrassing eraan. We wensen Cherissa een heel fijn verlof en zien haar over een paar maandjes gelukkig weer terug. Maar voor nu lekker genieten.

Juf Cherissa met zwangerschapsverlof2018-05-24T12:56:37+02:00
Ga naar de bovenkant