Activiteiten

Op kdv Kaluna hechten wij heel veel waarde aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Deze ontwikkeling wordt gestimuleerd door als activiteit veel samen te spelen, zowel binnen als buiten.

Verkleedspelletjes, in de poppenhoek of met de trein- of autobaan enzovoort. Er is ruim voldoende materiaal om het spel af te wisselen en zo uitdagend te blijven voor elke leeftijd. Het samen bouwen leert kinderen rekening te houden met elkaar en ook stimuleert het de fantasie.

Ook belangrijk is het om 1 op 1 tijd te hebben voor de kinderen. Puzzelen met de leidster, een mooie tekening maken of gezellig op schoot een boekje lezen. “ ouderwets “ hamertje tik en figuren knippen, dit zijn goede oefeningen voor de fijne motorriek maar behalve dat, ook ontzettend leuk om te doen.

Al vanaf vrij jonge leeftijd vinden de kinderen het leuk om te plakken. Zelf aan de slag met kinderlijm en een kwast, bijvoorbeeld figuren plakken en dan is het mooi om te zien dat ze de ontwikkeling doormaken en de figuren gaan herkennen en op de juiste plaats plakken. Met de wat oudere kinderen kunnen we spelenderwijs cijfer- en woordspelletjes doen.

Ook hebben wij een binnen zandbak met kleefzand. Hier mogen de kinderen met z’n tweeën tegelijk mee spelen. Lekker met de handen in het zand en je fantasie weer de vrije loop laten.

Feestelijke activiteiten

Op kdv Kaluna organiseren wij een aantal activiteiten per jaar die los staan van onze dagelijkse activiteiten. Met de gebruikelijke feestdagen wordt er samen met de kinderen gezorgd dat ons kdv er gezellig uitziet.

Pasen

Met de paasdagen maken we onze eigen placemats of tafellaken en houden we een paasbrunche met allemaal lekkere hapjes. Deze hapjes worden grotendeels ook met de kinderen samen gemaakt. Soms komt ook de paashaas langs en verstopt dan de eitjes.

Jaarfeest

Op ons jaarfeest vieren wij dat we weer een jaartje ouder zijn geworden. Elk jaar is het weer een verrassing hoe dit wordt gevierd maar in ieder geval is er, buiten lekkere hapjes en drankjes, de ijscokar en een cadeautje voor de kinderen. Maar het leukste is wel, dat de fotograaf ook langskomt en dat de hele familie op de foto mag. Ook de opa’s en oma’s, tantes en ooms of misschien wel samen met je vriendje of vriendinnetje van Kaluna.

Natuur

Elk jaar wordt er aandacht besteed aan de natuur. Dit kan zijn door middel van kuikentjes op het kdv of een rupsenkast. Of we gaan de natuur in om deze te ontdekken en nemen dan onze vergrootglazen mee.

Sinterklaas

5 december is natuurlijk een belangrijke dag voor de kinderen en deze wordt gevierd samen met Sinterklaas. Er worden pepernoten gebakken die door de kinderen worden gekneed en natuurlijk opgegeten. We houden het feest simpel en rustig omdat er al genoeg drukte is rond deze tijd maar uiteraard laten we het niet aan ons voorbijgaan en kunnen de ouders ook nog samen met de kinderen op de foto met Sinterklaas.

Kerst

Kerst is een sfeervol feest en samen met de kinderen zorgen we ook voor deze sfeer door middel van mooie knutsels en lichtjes. Ook nu wordt er samen met de kinderen gebruncht en ook nu hebben de kinderen mogen helpen met bijvoorbeeld croissantjes maken.

Nieuwsgierig? Vraag nu een rondleiding aan of schrijf uw (verwachte) kind direct in

Bezoek wethouder

Afgelopen week was wethouder Schotanus samen met beleidsmedewerkster kinderopvang Kim van der Vlugt, op bezoek [...]